长城脚下的公社

Commune by the Great Wall

Completed

Client

Soho China

Location

Beijing

Size
530 sqm
Design team
Karin Hepp,Simon Berg
Photographer
Sun Xiangyu

For this project anySCALE was asked by SOHO China to update their welcome building for the Commune by the Great Wall. Commune by the Great Wall is a private collection of contemporary architecture designed by 12 Asian architects, located near an untouched part of the Great Wall. It was exhibited at the 2002 la Biennale di Venezia and bestowed a special prize.

The renovations were divided into two areas; reception on the first floor and exhibition area on the second floor. For the first floor we updated their reception desk with a longer, more contemporary design and also updated the lounge furniture and furnishings. For the back wall of the lounge area we created a floor-to-ceiling reflective black glass surface. The glass was etched with a single line in the shape of an outline of the surrounding mountains. The entire wall was lit from behind, making for an eye-catching design element for visitors arriving at reception. The second floor was divided into two exhibition rooms. The first was for visitors to view the story of the Commune. Glass panels with printed images of the surrounding mountainside line the walls of the space, and custom-made light boxes for displaying pictures and video hang from the ceiling. The second exhibition space was dedicated to temporary exhibitions.



这个项目是SOHO中国委托任督设计为其长城脚下的公社更新接待大楼。长城脚下的公社是由12名亚洲建筑师设计,为私藏的当代建筑,坐落在长城附近,但不与长城相接。受2002威尼斯双年展邀请参展并荣获特别奖。
多处改建被分为两个区域:一楼的接待处和二楼的展区。针对一楼的改建,我们采用更持久且更现代的设计更新接待处,也对客厅家具与陈设品进行更新。在休息室的后墙从地板到天花板新添具反射性的黑玻璃表面。在玻璃上凿刻一条线,呈现四周群山的轮廓。整个墙壁从后面放光,这种设计元素让抵达接待处的游客眼前一亮。二楼有两间展览室。游客能在第一个展览室内观看公社一层。玻璃嵌板沿着墙壁,印有周围山坡的影像。用于展示图片和视频的定制灯箱悬挂在天花板上。第二个展览室用于举办临时展览。