人民日报

People’s Daily News Kitchen

Completed

Client

CR Land

Location

Xiong’An

Size
713 sqm
Design team
Tom Chan, Guopeng Qin, Junjun Mei
Photographer
Xia Zhi

For this project, the client hired anySCALE to design the new office for the People’s Daily News. The news editor of the prestigious periodical – sought to create an office space both flexible enough for team cooperation as well as one that represented the diversity and unpredictability of news media.
In developing this space, we wanted to shape an environment that had all the trappings of a modern office while still preserving traces of the news company’s print heritage; as a consequence, large LED screens were intentionally omitted. Furthermore, the cylindrical simple glass entrance – subtly reminding the viewer of a printing press – emptied out into the main common area with similarly curved furniture and walls, embodying the continuation of traditional concepts into the modern era.
Materials used include transparent glass, glass brick, atomized glass, BOLON woven carpet, dark grey steel plates, and light wood veneer. These combined along with the light grey color tones impart a strong sense of linearity and modernity.



人民日报雄安新闻厨房的前身是华润大学的学生娱乐中心,一个独体的扇形单层红砖小楼,层高很高,但是外窗很少,自然照明不足。我们给这个建筑新做了一个简约的玻璃伞状结构圆柱形入口,然后把天花的中心区域错开梁的位置把三块大的楼板挑空,这样整个空间因为这个新做的阳光天井而有焕然一新的空间质感。
利用层高我们给空间创造了对称关系的多级地面抬高,增加了层次和趣味性,中心区域是媒体发布区,然后左边是内部办公区,右边是商务沟通区,整个空间的最里面,也就是扇形的外弧区域,是休闲茶水区。而且不同的区域之间都是相互错落又关联互通的。
暖灰色的主基调,玻璃隔断和多级错层,灵动的区域功能穿插,配合超大机械翻页屏幕,弧形的玻璃砖墙,以及通体发光的休闲吧台,专业而严谨,自然又舒适,新闻在这里杨帆启航~