华润时代中心

CR Time Center Lobby

Completed

Client

CR Land

Location

Beijing

Size
890 sqm
Design team
Tom Chan, Guopeng Qin, Vivian Zhang, Yumi Zhang
Photographer
Xia Zhi

The CR Land Time Center is located at the Beijing International Media Industry Corridor and is a new landmark for the possible in innovative office environment design.
As designed by anySCALE, this particular project focused on the CR Union lobby portion of the building. Before this, we had worked on similar projects for the client including CR Hotel and the CR Land Media Center. After two years of design and construction, anySCALE finally realized a superior office building, providing complete enterprise operation services.
In bringing the space to life, we made great use of sharp color contrasts to create a stunning look, such as between the warm dark wooden flooring and tables of the lounge area, the colorful accompanying orange and yellow bar stools, and the grey ethereal flooring spreading outward from the dividing line. In addition, the rhythmic array of corner lights and undulating vertical metal mesh matrices symbolized visible sound waves. These, in turn, represented the spread of new enterprise ideas and policy concepts from CR Union to their clients.



华润长安中心是位于北京国际传媒产业走廊上的新地标,是时代变迁中办公形式的新载体。
其前身为华润饭店,经过两年的设计和施工,华丽变身为高级写字楼,为入驻企业提供完整的平台化运营服务,项目的定位为新锐媒体公司集中地,有韵律的条形转角灯光阵列、长度不一的起伏垂直金属网矩阵,将声音以可视化的形式来表达,敏锐表达了其独特的空间传递理念:传播新思路新概念,园区传递政策资讯予企业,企业向市场媒体和用户宣告自己的身份。
采用激光雕刻的穿花金属网格和条状错拼接人造石等年轻税利元素的同时,我们还保留了温暖的深木色、极度舒适的等候区沙发座椅,以及和吧台合二为一的超长前台,隐约点明了曾经的华润饭店的非凡历史。
在这里,传播的不仅是个人或团体的声音,更是时代的声音。