Yahoo! Verizon Media

Completed
December, 2020
Client
Verizon
Location
Hongkong
Size
1,200sqm
Design team
Andreas Thomczyk, Man Tseng Lui, Alex Li, Tracy Pan, Najia Wu
Photographer
Kris Provoost

anySCALE's Verizon Hong Kong project comprises two floors in Devon House with stunning harbor and mountain views. The design approach had to reflect both levels' distinct corporate cultures, and the 27th floor is an office for Yahoo! Hong Kong, now part of Verizon Media. 
As a brand more familiar to its end-users, the Yahoo! office is home to a savvy workforce with a broadcast studio and homey pantry. One requirement was to have one entrance leading to the studio first and then the office. The design needed to be strictly separated because the studio is a relatively public space with high-profile media personalities inhabiting it at any time. anySCALE used an acoustic sound engineer and local studio specialists to help bring the world-class studio to life.
Flanked on both sides are open lounges for more collaborative workspaces, fostering teamwork. Furthermore, all meeting rooms along the facade in the corners have stunning views and eye-catching wallpaper; each one is entirely different, giving a sense of release over stunning harbor views. 
The heart of the Yahoo office is the pantry, a lively space with strong yellow color tones. Natural light seeps through the adjacent meeting rooms, and the white metal mesh ceiling makes the height feel taller. All booths have screens for meetings, and there are free-standing tables, stackable chairs, and a leather bench under a graphic mural for inspired coffee breaks. Overall, the design is well-organized and lively; something anySCALE wanted to achieve for the young people working for Yahoo!.

Verizon香港总部办公室,位于德宏大厦(Devon House)的两层楼,拥有迷人的海港和山脉景色。 anySCALE 用独特的手法,凸显及区分了两个楼层的企业文化,27楼是为Verizon Media旗下的Yahoo!香港打造的专属办公空间。
作为终端用户更为熟悉的品牌,Yahoo!为员工提供了一个家一般的办公空间。凸显媒体特性,我们设置了独特的入口,先引导人们进入演播室,然后再进入办公室。融合的同时,我们也可将这两个动线严谨分开,演播室是一个相对独立的空间,经常会有知名媒体人进驻。我们与声学顾问以及本地录音室专家协力合作,将世界一流的演播室落地实施。
空间的两侧是开放的休憩区,提供了更多交流协作的工作空间,增进团队合作。此外,所有沿拐角排布的会议室的风格完全不同,在享受令人惊叹的海港景色之外也更加突出了一种轻松释放的感觉。
Yahoo!办公室的中心区域是茶水间,一个用亮黄色打造的生机勃勃的空间。充足的自然光线透过相邻的会议室进入到室内,白色金属网天花给人视觉上的提升体验。电话间都设有金属网隔断,满足私密的会议需求。独立放置的桌子、可叠放椅子,以及壁画下方整个长条形的皮凳给人一种休闲咖啡厅的质感。总体而言,规矩有序而又生动活泼,anySCALE期望为Yahoo!打造出属于年轻人的办公空间。