光华路展厅

GuangHuaLu SOHO 2 Showroom

Completed

Client

SOHO China

Location

Guanghualu SOHO 2, Beijing

Size
250 sqm
Team
Andreas Thomczyk, Simon Berg, Qin Guopeng
Photographer
Sun Xiangyu

The theme of this showroom was based on the the topical issue of PM2.5 and how to represent a clear sky. anySCALE had the idea of using coloured sheet glass to create a rainbow effect within the showroom.

“A rainbow is something very unique. It can only be seen when the right set of weather conditions come together, sunshine, rain and a clean atmosphere. We wanted to take those associations of colour and fresh air as the inspiration for this design.” - Karin Hepp

Twenty floor-to-ceiling pieces of coloured glass curve their way around the 250sqm room. The separations between enclosed spaces – a manager’s room and a meeting room – and the open plan areas - lounges and exhibition space - become interchangeable within a blur of colours. There’s a youthful freshness to this showroom, aimed at a younger demographic who values a designer lifestyle, healthy living and a flexible working environment.



光华路SOHO展厅的设计起源于人们对于PM2.5话题的关注,以及对清澈蓝天的渴望。任督设计将彩色弧形玻璃运用在空间设计中,创造出彩虹般的效果。

“彩虹的形成是非常独特的,只有在所有气象条件都具备时才能显现,阳光,雨水和清澈的空气。我期望将色彩和新鲜空气作为设计的灵感发源地。”- Karin Hepp

二十片天地通高的彩色弧形玻璃环绕着面积约250平米的空间,将密闭空间-经理室及会议室和开放空间-休憩及展示区,相互贯穿,交相辉映。设计中的年轻新鲜感也贴近了展厅的客户群的需求,为年轻潮流,注重设计价值,健康生活方式,和灵活工作环境的新生代提供独特的空间。