玛祖铭立上海

Matsu Shanghai Showroom

Completed

Client

MATSU

Location

Shanghai

Size
530sqm
Design Team
Andreas Thomczyk, Simon Berg, Ruby Xu, Autumn Yang
Photographer
Jerry Yin

anySCALE recently completed renovations for the Shanghai flagship showroom for the MATSU group, a client since 2007. The showroom displays MATSU’s innovative furniture that represents the future of design for working spaces. Moving away from the traditional and restrictive, the reforms aim at balancing flexible shared environments with private spaces.

The central challenge was to break free of the spatial limitations imposed by the many pillars and excessive partitioning. To produce an illusion of an airy, generous space, we wrapped semi-transparent polycarbonate around each wall and niche, lending a fluid and mysterious aesthetic to the area.

A unique aspect of the space is the utilisation of the outdoor space as a communal spot for visitors and passersby to enjoy MATSU’s outdoor furniture. The other highlight is the lighting imported from Europe- creations of up-and-coming designers, never seen before in China. A pop-art inspired rug with the word “Bang!” greets visitors at the entry, and signals that the future has indeed arrived.


anySCALE近日完成了玛祖铭立(MATSU)展厅上海旗舰店的翻新改造设计,自2007年就与anySCALE结缘的玛祖铭立(MATSU)将其代表未来办公空间家具设计的创新概念产品全方位展现在其展厅空间内。跳脱了传统的思维束缚及固有定式,改造的初衷在于打造灵活共享空间与私密个人空间两者的平衡感。

我们设计的核心挑战在于打破来自空间自身众多结构柱和隔断墙的限制及拘束感,透过运用半透明聚氨酯板将每面墙体和壁龛包围环绕的做法,将其转化为设计的主轴贯穿于整个空间内,营造出空间的流动及通透感,让置身其中的人们感受到展厅的宽敞和流畅,并赋予其些许未知神秘、变幻莫测的视觉感官。

空间运用的另一独特之处在于将户外区域转化成访客及过客的社交汇集点,谈笑风生之余体验玛祖的户外家具设计。设计的另一处亮点来自欧洲新兴设计师的创意进口灯具,首次登陆中国市场,格外引人注目。入口处在波普艺术风格灵感启发下设计的块毯,透过一个鲜明醒目的"Bang!”热情迎接着每个来展厅参观的客人,强烈的视觉冲击亦如同一枚标志一般,寓意着未来时代的降临。