Mercedes me Beijing Upgrade

Completed

Client

Mercedes-Benz

Location

Beijing

Size
2,500 sqm
Design team
Karin Hepp, Erica Borsa
Photographer
Xia Zhi

First opened two years ago, Beijing's Mercedes me was recently underwent some changes to bring its design and experience up-to-date and at par with the new Shanghai Mme. Now cozier with an updated palette of colors and a fresh feel, the Mme refurbishment hasn't gone unnoticed, with footfalls already up. The updated Beijing Mme introduces several changes-more nooks for meet-ups, a new lounge area, a switched-up bar counter made of marble and wood, and a new addition to the VIP dining area with even more privacy for all the VIP sections. The overall lighting scheme was redone to create a warmer ambience, and acoustics set-ups were changed to improve overall audio experience throughout the store. Since the Mme is in Sanlitun, Beijing's busiest commercial district, it was not feasible to shut down the entire venue for the project. Thus, the team focused on making a strong design difference without extensive renovations. The project's main materials included the use of high-end, specially detailed materials such as wood, marble and leather.



两年前开幕的北京梅赛德斯me品牌体验店,在上海外滩店问世后,亦在近期完成了空间设计的升级与翻新,将用户体验感又提升至全新高度。家具的设计重组及亮色调添加,令空间格外清新与舒适,亦获得广大消费者的认可。升级后的me店面主要做了以下改动:添加就坐会谈区域、全新休闲区域、以及大理石及实木组合吧台,打造VIP就餐区域更为私密的用餐体验。空间的内部灯光做了整体调整,氛围更为温馨、烘托就餐气氛,同时,设计师就隔音处理上亦进行了优化,为音视频体验进行了全面升级。考虑到梅赛德斯me位于北京最繁华的三里屯中心地段,全面闭店式的店铺整修是不现实的。因此,设计团队尽可能避免重工整修,却依旧透过设计语言体现并强调新旧设计的差别。极具高端质感、讲究细节做工的木材、大理石及皮革都是呈现这一设计成果的主材。