动境界

GRAVITY

Completed

Client

Meritus Properties

Location

Beijing

Size
1,300 sqm
Project team
Andreas Thomczyk, Alex Xu
Photographer
Sensor Images

Almost any kind of physical training involves pushing back against gravitational forces. This concept of gravity and how to work against it was the primary focus when designing the Gravity fitness club. The design for this space distinguished between open areas for individual training (i.e. cardio, strength, and flexibility) and areas for group training (yoga, spinning, and Pavigym).
The gym was given a darker colouration for its open AKA "outside" areas. Here, wall cladding made of grey-tinted aluminum  foam gave a sense of weightlessness similar to that of being on the moon. A grid of custom-designed spotlights were also constructed to resemble a panoply of stars shimmering across the universe and added to the moon-like atmosphere. The "inside" areas were, in contrast, tinted with warm, light vanilla tones and built with lower ceilings and stronger illumination.



几乎任何一种物理训练都是与地心引力进行抗衡的运动。重力的自身概念以及如何对抗重力的概念是我们在设计动境界(GRAVITY GYM)项目过程中的主要设计重心。在设计手法上也将开放区域与私人训练区(例如有氧、力量及柔韧性)及小组训练区(例如瑜伽、单车及Pavigym组合训练区)进行区分。
健身房的开放区域,即”外太空”区域被赋予相对沉稳的深色,墙面的灰色泡沫铝材料为整个空间营造出一种失重感,宛如漫步在月球表面。一组格栅式组合排列的定制射灯宛如闪烁在宇宙星际中的璀璨繁星,更为生动强烈的烘托出身处外太空的幻觉。相对而言,内部即“地球”区域通过温暖明亮的淡雅香草主色调、相对较低的天花吊顶、以及格外强烈的照明,与外太空的训练区域形成强烈反差和视觉冲击。