中山广场大堂

SOHO ZHONG SHAN PLAZA LOBBY

Completed

Client

SOHO CHINA

Location

Shanghai

Size
900 sqm
Design team
Simon Berg, Yuanyuan Lin, Tiger Li
Photographer
CreatAR

The twin tower lobby of Zhong Shan Plaza has undergone an upgrade of their public waiting and meeting facilities. anySCALE’s design introduced several bone-shaped seating islands to respond to the scale of the public lobby. Additionally, the seating arrangement softened the existing environment finished with natural stone, a glass curtain wall, and metal trimming.
The waiting lounges are located in-between the columns alongside the glass façade. Seating upholstery was installed in an alternating fashion to create more intimate lounging areas with views to the outside along with linear bar-height benches and tables beside the core wall. The lounges were finished with a wood veneer base, custom-made seat cushions, and built-in floor lamps as striking accessories to the rooms.



在中山广场双塔大堂的整修项目中,大堂公共等候区域,会客区域等功能设施都在此次翻新过程里得到全方位升级。anySCALE团队设计了骨型的定制沙发及长凳,并将其依照岛屿式分组排布在空间内,更加烘托出大堂自身的宽阔体量,凸显其磅礴气势。除此之外,原本由天然石材、玻璃幕墙以及金属立柱组合而成的大堂,亦因为这样的座椅组合设计而增添了一丝柔和且温馨的氛围。
设计团队在正对玻璃幕墙的柱距间设计了实用美观的等候区域,吧台高度的靠背长凳和吧桌沿着建筑核心筒的承重墙进行设置,等候区的座椅亦是依照两边相对的形式进行摆放,增添强调了访客等候时的私密感之外,亦保证了通向室外的绝佳视野。木饰面的家具基座、定制座椅靠垫、内置落地灯等装饰元素,也令整个区域给人焕然一新的视觉感官。